Startpagina‎ > ‎

Persbericht

Uitslag fotowedstrijd ‘Zicht op Best’ bekend.

In het kader van haar 50-jarig bestaan heeft de Heemkundekring “Dye van Best” een fotowedstrijd georganiseerd onder het motto “ZICHT OP BEST”. Met deze fotowedstrijd probeert de Heemkundekring de inwoners van Best meer te betrekken bij het culturele erfgoed van Best. Niet alleen meer te betrekken bij het verleden van Best maar ook door zelf hier naar op zoek te gaan. Door het organiseren van een fotowedstrijd is de Heemkundekring hierin goed geslaagd. De jury was aangenaam verrast met het bijzonder groot aantal aanmeldingen, maar liefst 137 foto’s zijn ingestuurd en voorgelegd aan een deskundige jury. Over de kwaliteit en kunstvaardigheid is men zeer te spreken.    

Bij de groepen 6 t/m 12 en 13 t/m 21 jaar waren 8 inzenders en heeft de jury de twee leeftijdsgroepen bij de beoordeling samengevoegd. Bij de groep ouder dan 21 jaar waren 129 inzenders.

De jury bestond uit: Lou van der Aa, natuurfotograaf
Henk Coolen, kunstenaar
Maurice de Laat, vakfotograaf
Harrie van Vroenhoven, historisch erfgoed en voorzitter

Aanmoedigingsprijzen zijn uitgereikt aan:
Ella Roelofs met foto 229, De klaprozen, 
Roxanne Feijen met  foto 160, De buizen én foto 220, Waterdruppel fontein.
Bijzonder is dat Roxanne met 2 foto’s een aanmoedigingsprijs ontving.

Winnaars:
3e prijs: Hannie Vervoort met foto 102, Station met fiets
2e prijs: René van der Horst  met foto 127, Kerk en boom
1e prijs: Pierre de Bresser foto 104, De Gracht
Hoofdprijs: Kim Roelofs met foto 232, Molen met jongen.

Wethouder John Verheijen is binnen B&W verantwoordelijk voor Cultuur en in die functie aanwezig. Hij reikte de prijzen uit en waardeerde het enorme aantal ingestuurde foto’s maar vooral ook de kwaliteit van de inzendingen. De foto’s laten heel goed zien hoe mooi Best is, zowel het erfgoed als de prachtige natuur. Dit benadrukt weer eens dat Best de moeite waard is en het loont om al dit moois te behouden.
Na de prijsuitreiking was er voor de aanwezigen nog een verloting van allerlei giften die de Bestse middenstand ter beschikking heeft gesteld. 
Harrie van Vroenhoven bedankte iedereen die heeft meegedaan en meegewerkt om deze wedstrijd succesvol te laten zijn. In het bijzonder bedankte hij alle sponsoren voor de prijzen die zij ter beschikking hebben gesteld, met name Martens Transport voor de bekers, Maurice de Laat voor het afdrukken van alle foto’s en de speciale foto’s voor de winnaars en Bloemenshop Best voor de prachtige boeketten.

De foto’s zijn nog tot 31 december te zien in ‘Cultuurspoor’ afdeling Bibliotheek. De juryrapporten zijn bij de winnende foto’s opgehangen.